Massage praktijk Dun Achterom

 

Massagetherapie

Bij een massagetherapiebehandeling komen alle massagetechnieken samen, ook hiervoor kun je terecht bij Massagepraktijk Dun Achterom. De massagetherapeut heeft veel kennis over het menselijk lichaam. Je kunt terecht bij klachten die net ontstaan zijn, of die je juist al lange tijd hebt.

Opbouw

Tijdens de intake worden de klachten besproken en het ontstaan ervan. Er wordt ook gekeken naar je houding, en naar stressfactoren in privé en werksfeer. Alles wordt in een tijdlijn gezet, met als doel te bepalen welke klachten de bron zijn en welke klachten een gevolg zijn van eerdere klachten. Na de intake volgen functietesten van de aangedane gewrichten, spieren en pezen. Ik leg vervolgens duidelijk uit wat de bevindingen zijn en wat de behandelmethode wordt. De behandeling bestaat uit een combinatie van bindweefselmassage, e.v.t. triggerpoint behandeling en diverse massage technieken. Naast de massagetechnieken worden ook mobilisaties en oscillaties en federungen toegepast. Dit zijn milde bewegingen van de aangedane gewrichten en wervelkolom met als doel deze weer soepel te laten bewegen. Het zijn geen manipulaties! Na afloop van de behandeling geef ik nog tips over houding en beweging en oefeningen die je zelf zou kunnen doen.

Effecten

Net als bij alle andere vormen van massage wordt de doorbloeding in de weefsels enorm gestimuleerd, dit resulteert in een beter en sneller herstel. Door toepassing van zeer veel behandeltechnieken zijn de effecten over het algemeen direct merkbaar.
Wel moet men er rekening mee houden dat klachten die al langere tijd aanwezig zijn vaak ook wat langer behandeld moeten worden.

 

Een gemiddelde behandeling duurt meestal 45-60 minuten

.