Massage praktijk Dun Achterom

 

Sportmassage
Sportmassage doet meestal denken aan topsport en professionele begeleiding.
Maar ook amateurs die minder vaak en op een lager niveau sporten, kunnen gebruik maken van sportmassage.
Zelfs niet-sporters kunnen baat hebben bij een goede massage. Herstel van het lichaam na zware lichamelijke inspanning wordt er immers door bevorderd.

Het lichaam moet beoordeeld en behandeld worden als het nog gezond is. In het algemeen wordt er pas behandeld als het kwaad al is geschied, er wordt dan behandeld op basis van een blessure..
Vaak voelen we tijdens een wedstrijd, een training of in het algemeen dagelijks leven dat de souplesse van een beweging die we maken niet goed aanvoelt.  We voelen een lichte irritatie of pijnsensatie als we een bepaalde beweging ongecontroleerd maken het voelt niet goed aan. 
Vaak lopen we een hele tijd met deze irritatie en proberen we de beweging te vermijden we nemen een antalgische houding aan om de pijn te mijden. Met gevolg dat we andere spieren gaan overbelasten. Of we gaan juist de beweging die de pijnsensatie opwekt zoveel mogelijk gecontroleerd maken om de pijn te laten afnemen.

In deze fase kunt u beter contact opnemen met uw sportmasseur

Sportmassage kan erop gericht zijn om verstoorde spierspanningen te herstellen en de conditie van de spieren te onderhouden. Door de verhoogde doorbloeding tijdens een massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingstoffen op te nemen, waardoor spierpijn zo veel mogelijk kan worden voorkomen wat een sneller herstel mogelijk maakt.

Een regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en bijdraagt tot hogere prestaties. Ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

De volgende klachten kunnen reden zijn voor een sportmassage:
•    vermoeidheid
•    spierpijn
•    myogelosen (knopen)
•    verhoogde spanning
•    stijfheid
•    kramp

Aanvulling op fysiotherapie

Sportmassage werkt in een aantal gevallen aanvullend op een behandeling van een fysiotherapeut. Of, waar een behandeling van de fysiotherapeut eindigt, kan sportmassage meehelpen aan een herstel naar optimaal functioneren en kan een laatste stap zijn op weg naar volledig herstel. Overleg met uw fysiotherapeut of sportmassage ook iets voor u is.
.