Massage praktijk Dun Achterom

 

Welkom 

Doel van massage

Een massage is gewoon heerlijk en kan natuurlijk altijd ‘zomaar’ worden gegeven omdat het fijn is.
Daarnaast heeft een goede massage vele ondersteunde uitwerkingen. Juist daarom kan een massage ook heel goed met een specifieke bedoeling worden gegeven.

Klachtverlichting
Massagetherapie wordt ook vaak ingezet om klachten te verlichten. Klachten kunnen op vele manieren ontstaan, bijvoorbeeld door sport, werk of stress. Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, nekklachten en ook veel andere klachten kunnen door massage sterk verminderen.

Bij ouderdomsklachten
Wanneer je ouder wordt, dan neemt de stijfheid van de spieren en gewrichten toe. Het is dan uiterst belangrijk deze zoveel mogelijk te blijven bewegen en soepel te houden.
Een massage en evt moblisaties helpen hierbij het lichaam goed in conditie te houden en de spieren en gewrichten soepel te houden.

Stimulatie
Als tegenpool van ontspanning kan massage ook worden ingezet voor stimulatie. De massagetechnieken worden dan in een hoger tempo uitgevoerd, en werken minder diep door in de spieren. Deze Sportmassages zijn voornamelijk ter voorbereiding bij sporten en/of andere intensieve bewegingen.

Bij blessures
Mensen die veel sporten hebben vaak last van gespannen spieren en spierpijnen. Een sportmassage helpt de spieren te versoepelen en het genezingsproces te versnellen.


Algehele ontspanning
Vaak zijn mensen zich niet bewust dat zij voortdurend te gespannen zijn. Ze zijn niet anders gewend dan dat hun lichaam wat stijf voelt en dat ze rugklachten hebben of moe opstaan. Ook koppelen mensen hun klachten vaak niet aan hun situatie en stress. Het bekendste effect van massage is de diepe ontspanning die het teweeg brengt. Niets is lekkerder dan een goede massage na een stressvolle dag. Ontspanningsmassage zorgt voor zowel een lichamelijke als een geestelijke ontspanning en is heerlijk om alle zorgen los te laten.


 Massagepraktijk Dun Achterom
Schootsenhoek 11a
5114 AC Castelre
Tel. 0630762467
info@dunachterom.nl